Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πως να βελτιώσετε το μικρό στήθος

Μικρό στήθος, μικρό πρόβλημα!!! Αν ήταν το χέρι μας θα ίσχυε παντού το "παν μέτρον άριστον". Αγαπήστε τον εαυτό σας και το σώμα σας. Να σκεφτείτε ότι, όταν σκύβετε, δεν θα παθαίνει συγκοπή ο αντρικός πληθυσμός. 
Τώρα αν θέλετε το αντίθετο, θα πρέπει να επισκεφτείτε πλαστικό, που θα σας λύσει το πρόβλημα μια και καλή…. Φυσικά θέλει το απαραίτητο θάρρος και χρήμα. 
Μια πρόχειρη λύση για να στρώνει καλά ό,τι φοράτε,  είναι το ενισχυμένο σουτιέν…… τι γίνεται όμως όταν το βγάλεις;
Τα βότανα και τα αιθέρια έλαια συνδυασμένα με το καθημερινό ολιγόλεπτο μασάζ, θα βοηθήσουν να αυξηθεί λίγο το μέγεθος του και σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα χαλάρωσης. Η χαλάρωση στήθους είναι αντιαισθητική, είτε πρόκειται για μεγάλο στήθος, είτε για μικρό.

Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο κακάο
  • 50 γρ. φυτικό λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα κτλ)
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι (Geranium) 
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ – ιλάνγκ (Ylang- ylang)
  • 15 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή
Λιώστε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο με το λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει αφαιρέστε το από το ζεστό νερό και περιμένετε να γίνει χλιαρό προς κρύο.
Μουσκέψτε τις βιταμίνες σε νερό για να μαλακώσουν, ώστε να μπορείτε να τις αδειάσετε εύκολα.
Προσθέστε τις βιταμίνες και τα αιθέρια στο μείγμα ανακατεύοντας καλά για 1-2 λεπτά.
Τοποθετήστε τη κρέμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με μεγάλο στόμιο.
Κάντε  μασάζ με την κρέμα πρωί και βράδυ, αποφεύγοντας επιμελώς την θηλή.


Συμβουλές
Αν δεν έχετε βούτυρο κακάο (αγοράστε επιτέλους) χρησιμοποιείστε 100 γρ. φυτικό λάδι. Ρίξτε στο λάδι τις βιταμίνες, τα αιθέρια έλαια και βάλτε το μείγμα σε ένα σκούρο μπουκαλάκι. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το μπεν μαρί, απλώς ανακατεύτε καλά για 2 - λεπτά. Μη ξεχνάτε μα ανακινείτε καλά πριν την κάθε χρήση.
Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε πιο δραστικά την χαλάρωση, τοποθετήστε την κρέμα ή το λάδι για 10 - 15 λεπτά στο ψυγείο.
Να ξέρετε ότι το απαλό μασάζ με παγάκια έχει θαυμάσια αποτελέσματα κατά της χαλάρωσης.
Επίσης κάπου διάβασα, ότι το φασκόμηλο, είτε σαν ρόφημα, είτε σαν φυτικό λάδι, βοηθά στην ανάπτυξη του αδένα του μαστού.

Προσοχή!!!
Ποτέ αδιάλυτο αιθέριο έλαιο απευθείας στο δέρμα και ελπίζω να μην είστε αλλεργικές στα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια.

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα!! εχω μικρο στηθος αλλα ποναει πολυ μια βδομαδα πριν απο την περιοδο.. καπoiες φορες περισσοτερες μερες , και αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιο αιθεριο ελαιο που να βοηθαει για αυτη την περιπτωση .. ευχαριστω πολυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή