Σελίδες

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η φωτογραφία μου
Γεια σας, Ασχολήθηκα με φυτικά καλλυντικά πριν μια 20ετία, γιατί παρουσίαζα αλλεργία σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Ξεκίνησα με φυτικά λάδια και αιθέρια και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκα και σε άλλα. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και τα αναγκαίως απαραίτητα. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥMΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ. Η χρήση αιθέριων ελαίων και βοτάνων πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα να γίνεται ένα τεστ ευαισθησίας, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά αλλιώς. Φιλάκια πολλά

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Λαδάκι για το «πόδι της χήνας»

Το «πόδι της χήνας» είναι οι γραμμές έκφρασης στην άκρη των ματιών, προκαλούνται από τις συνεχείς κινήσεις του μυός που γίνονται με το συνοφρύωμα και το χαμόγελο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψετε να χαμογελάτε ή θα μείνετε μια ζωή ανέκφραστες. Ωστόσο αποφύγετε τον ήλιο, το κάπνισμα και το ξενύχτι.
Πολύ σημαντική είναι και η πρόληψη, γι αυτό μη ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου και αντηλιακή χειμώνα – καλοκαίρι.

Υλικά για 25 ml
  • 3 κ.σ.  λάδι τζοτζόμπα ή αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ.σ. λάδι νυχτολούλουδο
  • 4 σταγ. αιθέριο έλαιο βενζόης
  • 4 σταγ. αιθέριο έλαιο βετιβέρια
  • 4 σταγ. Αιθέριο έλαιο λεβάντα ή σανταλόξυλο
  • 4 σταγ. Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
  • 4 σταγ. Αιθέριο έλαιο νερολί
  • 2 σταγ. Βιταμίνη Α
  • 2 σταγ. Πανθενόλη (βιταμίνη Β5)
  • 5 σταγ. ή 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
  • 1 κ.γ. τζελ υαλουρονικό οξύ
Παρασκευή
Σε ένα αποστειρωμένο, σκούρο μπουκαλάκι ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψετε καλά. Αν το μπουκαλάκι έχει δοσομετρητή θα σας διευκολύνει κατά πολύ.

Χρήση
Μπορείτε να το φοράτε πρωί – βράδυ. Αν το φορέσετε το πρωί, απαραίτητα θα βάλετε και αντηλιακή κρέμα, την οποία θα ανανεώνετε συχνά.
Βάλτε λίγη ποσότητα στο δάκτυλό σας και κάντε ένα ελαφρό μασάζ:
  1. Ακουμπήστε το δάκτυλό σας στην εξωτερική γωνία το ματιού. 
  2. Χωρίς να πιέζετε προχωρήστε προς την εσωτερική  και από κει κάτω από το φρύδι, ώσπου να φτάσετε πάλι στην εξωτερική γωνία του ματιού. 
  3. Κάνετε δηλαδή μια κυκλική κίνηση, που την επαναλαμβάνετε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.

9 σχόλια:

  1. einai polu kalo kao apotelesmatiko!!t sunistw se oles sas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΙΤ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΡΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΑ ΒΑΣΗΣ 5% ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ?ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ?Η ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Το γνωρίζω ότι είναι πανάκριβο.
    Μπορείς, όπως προτίνεις, να το αντικαταστήσεις με το διαλυμένο σε 5% σε λάδι βάσης και όσο για την αναλογία πρόσθεσε 2-3 σταγόνες περισσότερες.
    Το λάδι τριαντάφυλλου είναι αποτελεσματικό σε οποιαδηποτε διάλυση.
    Αποφεύγω να το προτίνω γιατί ξέρω από πρώτο χέρι την τιμή του. Προσωπικά το χρησιμοποιώ με φειδώ παντού, έστω και 1 σταγόνα κάνει τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΗΔΗ.ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣ ΑΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΣΤΟ MAILantonialej/@live.com ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΚΑΘΑΡΟ.ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΦΟΤΟΥ ΣΕ ΑΝΑ ΚΑΛΥΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΟΥ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΑΝΤΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΑΒΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ...ΣΥΓΝΩΜΗ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙantonialej@live.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΛΑΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ?ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣΜΗΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κρατά 4-5 μήνες.
    Στο ψυγείο περίπου 6-7 μήνες.
    Υπολόγισε πόση ποσότητα χρειάζεσαι για ένα μήνα και την υπόλοιπη φύλαξε την στο ψυγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή